Kaşıntı Tozu Nasıl Yapılır Neden Olur

Vücuttaki Kaşıntı Nedir?

Normal bir insan gün içinde birçok kez kaşınmaktadır. Vücuttaki bu kaşıntının sebebi vücuda temas eden bazı parazit ve maddelerin uzaklaştırılması için doğal bir dürtü olarak gözlemlenmiştir. Kaşıntıda esneme gibi bulaşıcı olmaktadır. Bazen kaşıntının ciltte olumsuz etkileri de görülmektedir. Özellikle kozmetik ürünlerden uzak durulması gerekir. Doğal kıyafetler giyilmelidir. Huzursuzlukta vücutta kaşıntı oluşturmaktadır. Kabartılar şeklinde oluşan kaşıntıda uzman bir hekime muayene olunması gerekmektedir. Vücuttaki kaşıntı bazı hastalıkların habercisi olabilir.

Kanser, kansızlık diyabet gibi hastalıklar kaşıntıya sebebiyet vermektedir. Gece artan kaşıntı deri ve parazit enfeksiyonlarını işaret eder. Kaşıntıyla artan su tüketimi diyabet hastalığına işaret etmektedir. Kaşıntıyla beraber eşlik eden çarpıntı hipotiroidi hastalığına işaret etmektedir. Cilt renginde değişiklik gösteriyorsa akciğer hastalığına işaret etmektedir. Kaşıntı ile kırmızı lekeler oluşuyorsa kurdeşen hastalığına işaret edilir. Vücuttaki kaşıntıyı geçirmek için ilaçlar bulunmaktadır. Fakat kaşıntıya bağlı olarak kullanılan ilaçlardaki reaksiyonlar kaşıntıyı daha da yaygın hale getirebilir. Bu yüzden kullanılacak ilaçları uzman hekim belirlemelidir. Kaşıntı teşhisi için fiziksel muayene şarttır. Kan testi, göğüs röntgeni  ile bir takım tetkikler gerekebilir.

Tedavisi

Altta yatan nedeni bulmak kaşıntının ilk tedavisi sayılmaktadır. Örneğin bir ilacın yan etkisi olarak deride kaşıntı görülüyorsa ilaç değiştirilir. Cilt kuruluktan dolayı kaşıntı veriyorsa cildi nemlendirecek cilt krem ve losyonları kullanılmalıdır. Güneş yanıkları için güneş kremi, cildi tahriş etmeyecek cilt sabunları kullanılmalıdır. Yün ve sentetik kumaşlardan eğer tahriş ediyorsa uzak durulmalıdır. Cilt kaşındığı zaman kaşımak yerine buz konulmalıdır. Bazı kaşıntılar için doktor tavsiyesi ile ilaç kullanımı gerekebilir

Kaşıntı Tozu Neden Olur?

Kaşıntı tozu ciltte tahrişe yol açmaktadır. Ciltte sağlık sorunlarına yol açmaktadır. Nasıl kullanıldığı şu şekildedir; Şaka yapmak için kullanılmaktadır. Fakat bu şakaları yaparken dikkat edilmelidir. Aksi takdirde kişiye oldukça büyük zarar vermektedir. Kaşıntı tozu bulaştığı zaman duş alınması gerekir.

Kaşıntı tozu güllerin tohum şekeri olan gül kalemlerini ve akçaağaç tohumlarını kullanarak kaşıntı tozu yapılır. Çilekleri havlu ile kaplanmış bir tabaka şeklinde koyarak kurutulabilecek şeklinde ayrılır. Gıda işlemcisine  yerleştirip kaba dokuyla sıkın. Elinizdeki tahrişi önlemek için elinize bir eldiven geçirebilirsiniz. Sonra ince bir elekten geçirmelisiniz. Sert tohum parçası akça ağaçtan kesilerek tüyler ve kanatlar ile bırakılır. Bunlar yiyecek işlemcisine konularak nabız atılır. Elde edilen tozu hava geçirmeyen bir kaba aktarın kullanıma hazır hale gelene kadar temiz ve kuru yerde saklayın. Kaşıntı tozunun etkisini hafifletmek için su ve sabunla yıkanılmalıdır.

Yanıtla