Bilinçsizce Yapılan Diyetler Sağlığa Zarar Veriyor

Fazla kilo problemi günümüzde kadın erkek demeden hemen herkesin en fazla yaşadığı sorunlardan bir tanesi. Böyle olunca da insanlar almış oldukları bu kiloları vermek adına bilinçsiz bir şekilde kilo vermek için harekete geçiyorlar. Özellikle tek besine dayalı olan diyetler belki kısa bir sürede kilo kaybına sebep oluyor olsa da kilo kaybı kalıcı olmayacak, aynı zamanda kimi besin ögeleri vücuda ihtiyaç duyduğu şeyleri tam olarak vermediği için de insanların sağlıkları oldukça ciddi anlamda zarar görmeye başlayacaktır.

diyet hataları

diyet hataları

Bununla beraber son dönemlerde dergilerde, ekranlarda görülen ve medyatik diyetler olarak adlandırılan diyetler de yine insanların sağlıklarına oldukça ciddi şekilde zarar verebilecek olan diyetler içerisinde kendine yer buluyor.

Yağ Yerine Kas Kaybedebilirsiniz 

Bunun sebebi de uygulanacak olan böylesi diyetlerin sonrasında insanların büyük bir kısmının yağ dokusu yerine kas kaybetmeye başlayacak olması. Böyle olunca vücuttaki su oranı azalırken yağ oranı yükseliyor. Diyetler aynı parmak izi gibi kişiye özel olmalıdır.

diyet

diyet

Çünkü herkesin vücudundaki yağ ve kas oranı birbirinden farklıdır. Böyle olunca da doğru diyetlerin kişilere uygulanmaması ile beraber ortaya oldukça ciddi sorunlar çıkar. Ayrıca kendini devamlı aç bırakmak yalnızca kan şekerini düşürmez. İnsanlar bir yerden sonra kendilerini çok aç hissettikleri için olması gerekenden çok daha fazla yemek yiyecekler ve bu durumda da ciddi şekilde kilo alacaklardır. Bunun olmasını engellemek adına insanlar kendilerine en uygun diyeti uygulayarak kilo vermelidir.

Yanıtla