Motivasyonu Artırmak için Hormonlarınızı Etkileyin

Birçok insan, ev temizlemek, bakım yapmak, işe gitmek gibi temel yaşam sorumluluklarını yerine getirme konusunda motivasyona sahip olmadığından yakınır. Ancak son dakika o işe hemen girişilir, acaba neden? Gerçekten olan şey, ertelemenin beyni olaydan hemen önce adrenalin tüketmek üzere eğitmesi ve harekete geçmek için enerji almasıdır. Adrenalin bize enerji verir, bu yüzden adrenalin artmasının bizi motive etmesini bekleriz.

Motivasyon

Motivasyon

Harekete geçmek için motivasyon, korku, endişe ve kaygı tehlikesi bölgesinden gelir. Bu, hayatı sıkıcı ve zor hissettirir. İşleri erteleme süreci stres döngüsünü devam ettirir ve vücudunuzu zararlı stres hormonu ile tıkar. İyi olan şu ki azalan akışı değiştirebiliyorsunuz.

Mutluluk Hormonları Nasıl Çalışır?

Adrenalini çöpe atan insan beyninin serotonin, endorfin ve dopamin gibi mutluluk hormonları üretme potansiyeli de var. Bu hormonlar küçük bir düşünce ile bile harekete geçirilebiliyor. Kendinizi önemli hissederek veya hissettirerek serotonin, zevk aldığınız şeyler ile endorfin, amacınaza konsantre olduğunuzda dopamin hormonlarını etkileyebiliyorsunuz.

Motivasyon

Motivasyon

Adrenalin motivasyonu desteklese de fazla oluşu depresyona neden olabilir. Adrenalin üretimini durdurmak için beyninizi tehlike bölgesinden uzaklaştırmanız gerekiyor. Sizi strese sokacak bir işi başarmanız bunu önleyebilir. Her gün 10 dakika kendinize ayırarak; dans etmek, egzersiz yapmak, kendinize bir milkshake hazırlamak gibi iyi gelecek aktiviteler yapabilirsiniz. Küçük artışları yaparsanız beyninizin adrenalini boşaltması için herhangi bir sebebiniz olmayacak ve beyninizden dopamin salınımına daha sık yardımcı olması için yararlanacaksınız.

Yanıtla